sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vika nolla ärsyttävän tiukassa

Jokunen viikko sitten käväistiin taas Turussa kisaamassa. Nyt ATT:lla eli jälleen uusi halli (ja kontaktiesteet). Hiku teki kuitenkin hienot kontaktit paitsi keinuilla, jotka tökki molemmilla agiradoilla siihen malliin, ettei tuloksilla kauheasti juhlittu. Mutta hypäriltä kuitenkin voittonolla.Tuomarina oli Petteri Kerminen ja tykkäsin radoista, sellasia mukavan suoraviivaisia ja soljuvia. Tän hypärin loppusuorasta olin erityisen ylpeä - jäin jotenkin ihan jälkeen jo tuolla 12 putkella, mutta niin vaan Hikka veti hienosti koko loppusuoran täysii eteenpäin pelkällä "eteen" käskyllä.
Agiradoilla tosiaan tökki keinu molemmilla radoilla. Mentiin hienosti tuonne 11-12-13 asti, siellä meinasi mennä pitkäksi 11:sta suoraan 13:sta, mutta sain kalasteltua vielä putkeen. Homma kosahti kuitenkin lopulta siihen, että tuli aikamoisella vauhdilla putkesta ulos, 13 piti ohjata ja se tarkoitti sitä, että Hiku formuloi keinulle ihan itsekseen ja tekikin sitten komean lentokeinun. Siinä sitten pyörittiin hetki kunnes vedettiin sujuvasti loppuun.


Tällä radalla sitten varasti niin, etten ehtinyt ohjaamaan suunnitelmien mukaisesti keinua, joten varasuunnitelmana karjuin "odota" useampaan kertaan niin kovasti, että Hikka horjahti ja tipahti keinulta. Siitä vitonen ja toinen kun meinasi mennä 16 jälkeen putkeen eikä vikaa estettä. Tarvi pikkaisen pelastelua. Tälläkin tuloksella päästiin palkintopallille, joten ei kai ihan turha reissu kuitenkaan.


Kisojen jälkeen mentiin vielä hallille matkalla takaisin Espooseen. Otettiin puomia ja erityisesti keinua, mutta onneks karseet kisakeinut ei näyttänyt vaikuttaneen mihinkään. Ja puomilla kääntyi ihan superisti puomilla vaikealle puolelleen! Hyvä niin, sillä tiistaina pakkasta oli niin paljon, että juoksaritreenit peruttiin.

Eikä tehty mitään muutakaan koko viikkona ja lopulta to-pe yön välissä sairastuin vatsatautiin, joka onkin sitten verottanut vointia koko viikon, brrr. Viimeisillä voimilla kykenin ajamaan sentäs lauantaina aamusta Lohjalle - kun vaihtoehtona oli joko remmiulkoilu huonokuntoisena vilkkaassa lähiössä tai ajomatka Lohjalle, ei tarttenut hirveästi arpoa. Ja koiratkin kesti toodella hiljaisen seuraavan viikon vähän paremmin, kun pääsivät juoksemaan viikonlopun energioita pienemmäksi.


Sen verran heikossa kunnossa olen ollut, ettei päästy tälläkään viikolla juoksaritreeneihin, mutta perjantaina sitten ajettiin takaisin Lohjalle ensin lenkille ja siitä Saijan treeneihin. Olipas mukavaa päästä pitkästä aikaa tekemään jotain - siitäkin huolimatta, että olin pyörtymisen partaalla jo treenien alusta lähtien :D. Lauantaina lenkkeiltiinkin sitten oikein urakalla - kolme reilun puolentoista tunnin lenkkiä vapaana rälläten. Ja Hiku pääsi vielä katsomaan Kundi -veljen rallydebyyttiä  Espooseen siihen päälle.Sunnuntaina tehtiin aamusta puolentoista tunnin lenkki taas alle ja siitä Hikan kanssa Lägin kisoihin. Ekalta agiradalta 10 vp - meidän kisauran (epikset mukaanlukien) eka rima alas ja A:n alastulolta vitonen. Tuo on kyllä outo, kun sama kuinka katson, niin näyttää siltä, että osuu kontaktille. Toinen juttu onkin sitten tuo puomin alastulo, siitä en ole yhtään niin varma... Kun kisaajia ei ollut kuin kaksi niin päästiin palkinnoille tuollakin - ja ihan kivalla etenemällä Hiksu taas veti :D


Seuraavilla hyllytettiin sittem väärään päähän putkea. Ekalla varasti niin, että jouduin ottamaan aikamoisen lentävän lähdön ja olin sitten ohjaamassa A:lta liian takana (tai ehkä yritin varmistella edellisen radan jälkeen, jos vaikka sittenkin olisi loikannut). Hypärillä en sittne saanut takaaleikkausta ohjattua niin, että olisi kääntynyt oikeaan suuntaan, jolloin jouduin kalastelemaan seuraavan hypyn ja siitä mentiinkin sitten ihan solmuun hetkeksi ja kun päästiin takaisin rytmiin, putken väärä pää olikin taas sopivasti hollilla. Mutta hienosti tyyppi irtosi kaikilla radoilla taas!


Kisojen jälkeen tehtiin vielä kaksi reilun tunnin rälläyslenkkiä. Kyllä pitäisi tällä ulkoilulla porukan jaksaa taas tylsä viikko! Tosin kun tuota pyrrieläintä vikalla lenkillä katsoi, niin ei kyllä näyttänyt siltä, että kisapäivä tai parin päivän ulkoilut olisi tuntunut missään :D Oli taas niin kofeiiniövereissä koko koira :D