torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäistä!

Tiistaina Saijan treeneissä tehtiin jälleen kerran loppuun puomia ja Hikuhan osui jokaikinen kerta ihan keskelle kontaktialuetta, siitäkin huolimatta että hetsattiin vauhtia lisää! Hämmentävää, kun ei me olla tehty mitään muutoksia treeniin, kunhan omatoimivuoroilla aina otettu muutama toisto. Otettiin myös muutaman kerran kokonaisena, vaikka oli putki alla. Radalla hinkutettiin pääasiassa valssien ajoituksia (aina auttamattomasti myöhässä) ja välistävetoja.Käytiin eilen ja tänään aamusta kukonlaulun aikaan tekemään rataa omatoimisesti. Tänään videoin säätämistä ja on aika selkeätä etten ole edistynyt sitten niin yhtään tiistaista - valssit on ihan jäätävän myöhässä kokoaika. Osasyy tuossa on varmaan se, että jos olen vähänkään liian ajoissa niin sitten Hiku tulee ohjaukseen liian aikaisin. Hankalaa, mutta tiistaina kun niitä onnistumisiakin tuli, niin tuntuihan se ihan älyttömän paljon sujuvammalta.

Ja että muo osaa rassata tuo pyllistely (ja dramaattinen huitominen)! Varmaan kohta pitää ottaa oikeasti käyttöön Petrin ehdotus rautakangesta paidan sisässä, niin karsean näköistä tuo on eikä ainakaan yhtään sulavoita muutenkin töksähtelevää menoa! Välistävedotkin on edelleen hätäistä huitomista (enkä tajua miksen voi vaan juosta suoraan vaan pitää mennä tuollaista peruutuksen ja sivuloikkimisen ihmeellistä yhdistelmää...) ja taitavat onnistua vain siksi, että Hiku tulee niin kamalan kiltisti ohjauksiin. Oli ne sitten millaisia tahansa... Mutta siis molempien osalta ongelmana on varmaan osaltaan se, että mulle tulee hirveä kiireen tuntu ja sitten homma menee just tollaseksi. Eikä oikein auta harjoitella Pätkiksen kanssa omaa ohjaamista, kun kaikki tuntuu niin erilaiselta Hikan kanssa.

Eilen käväistiin tekemässä kolmoskentällä rengasta radanpätkällä, kun ei olla tehty sitä ties kuin pitkään aikaan. Ei ongelmia. Muutoin ollaan joka kerta tehty pikkaisen keinua, keppiä ja puomia. Vapaakortti hallille on vain tämän kuun loppuun eikä kesäksi kai ole mahdollista moista edes saada, joten jokseenkin pieni paniikki päällä noiden hinkutettavien juttujen osalta... Ai niin, tajusin alkuviikosta, että medien rimathan on ihan älyttömän korkealla (35-45 cm), mikä tarkoittaa sitä, että meidän olisi ehkä aika alkaa nostelemaan treeneissä hyppykorkeuksia 20 cm:stä... Eilen kakkoskentän treenipätkän tein 25 cm rimoilla ja kolmoskentän treenit 30 cm rimoilla, niissä ei ainakaan mitään ongelmia. Ehkä me tässä pikapuoliin siirrytään hyppimään 30-35 cm rimoja, tai ainakin 25 cm :D

Mutta se video tältä aamulta. Muun kaaoksen lisäksi juoksarit on jo vähän väsyneitä, kun videomatsku on otettu liian pitkäksi venähtäneiden treenien jälkeen. Oltiin jo varsinaisten treenienkin aikana tehty noita, kakkoskentällä vaan ei onnistunut videoiminen kunnolla. Hidastin nyt suoraan loppusuorat niin näkee vähän paremmin. Kepeissä olen pitänyt yleensä treenatessa ohjureita viimeisessä välissä, usein sekä ekassa että vikassa, ja kun ohjureita ei ole, Hiku tulee vielä aika usein pois yhtä väliä liian aikaisin. Etenkin jos vähänkään menee rytmi sekaisin. Kun juoksen ihan vieressä, niin tikuttaa pääsääntöisesti loppuun asti.


Nyt aloitellaan pääsiäislomaa, suunnitelmissa ei kyllä ole muuta kuin kotoilua ja maanantaiksi menin ilmoittautumaan FMBB:n tukiepiksiin Agility Akatemiaan. Hiku ei ole ikinä ollut siellä, joten tuleepa ainakin testattua mitä se sanoo ihan täysin vieraasta paikasta kisatilanteessa. Heti alkoi jännittämään :D