keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Alkuviikon tavalliset

Maanantaina toiseksiviimeiset kontakti- ja pujottelukurssikerrat. Kontakteihin tultiin reippaasti myöhässä (oli luvattu liukasta joten "hieman" jänskätti ajaminen - autossa on kyllä nastarenkaat, mutta tieto siitä, että iso osa nastoista puuttuu, ei tehnyt oloa kovin luottavaiseksi - onneksi siellä ei lopulta ollut oikeastaan yhtään liukasta), mutta saatiin silti enemmän irti kuin viimeksi. Otettiin niskaote puomista ja nyt Pätkä meni ihan kivasti sivusta heittämällä. Alkuun yritti taas hösätä, mutta niinkin yksinkertainen kikka kuin pannasta oikealle paikalle ohjaaminen (ja siiveke toisella puolella estämässä hyppimistä) auttoi ongelmaan heti. Tosin uusi ongelmia ilmaantui heti. Kun otettiin ekaa kertaa "rataa" (=putki tai hyppy+putki :D) mukaan ennen kontaktia, ei Pätkis malttanutkaan pysähtyä kontaktille. Ei se sitten kovin hyvin ole vielä iskostunut takaraivoon, vaikka nokkia osaakin... Eli tehokuuri treeniä tähän. Pitää varmaan raahata Imphan kentälle oma putki mukaan, niin saisi harjoiteltua, kun kotipihalla ei noita kontaktiesteitä ole.Pujotteluissa otettiin poispäinkäännöksiä ja sylkkäriä kepeille. Ensin koira koiran puoleiseen käteen ja sitten heitto vastakkaisella kädelle kepeille. Ensin tehtiin ilman estettä, kun ei olla Pätkän kanssa taidettu tuota kertaakaan ottaa ja sitten kun onnistui, esteen kanssa. Sitten vielä putki mukaan, ensin poispäinheitolla putken puolelta ja sitten kun se onnistui keppien takaa poispäinheitolla. Tosi hyvin Pätkis meni. Itse pitää muistaa pysyä paikallani eikä valua aina keppien suuta ruuhkauttamaan, kun Pätkis menee ihan hyvin sisään kauempaakin heittäen (en vain voinut jotenkin itselleni mitään, vaikka kuinka yritin keskittyä, huomasin aina olevani siellä keppien suulla...).

Ensin otettiin sylkkäriä (koiraa vastassa esteen takana, koira kutsutaan keppien puoleiseen käteen ja samalla kädelle heitto kepeille) seiskalta kasille. Sitten rataa. Itsellä oli taas ongelmia mietintätaukojen ja rytmityksen kanssa. Ykköseltä kakkoselle piti muistaa keilata koira kepeille koiranpuoleisilla raajoilla ja suunnata se keilaus keppien ensimmäiseen väliin, eikä yrittää vain roiskaista Päkää vähän sinnepäin. Ja myös tässä (kaikissa kepeissä) piti muistaa, ettei tunge itseään sinne keppien suulle, kun Pätkis menee kyllä kauempaakin heittäen...

Eilen sitten jatkokurssia. Bussi oli jälleen myöhässä niin, että olin kotona vasta vähän vaille 17 (kurssi alkaa 16.45) - vaatteiden vaihdon ja ruuhkassa ajamisen jälkeen olin paikalla vasta 17.25 (kotoa lähtiessäni olin varma, ettei ehditä kurssille lainkaan, joten olihan tuo siihen nähden aika hyvin). Missattiin eka radanpätkä kokonaan, mutta ehdittiin sentään tekemään toista rataa. Tosin ihan kylmiltään, ilman rataan tutustumista, melkein suoraan autosta (Pätkis oli sentäs lämmitellyt itsensä juoksemalla ennen töistä kotiutumistani pihalla).

Ensin mentiin valssilla kakkosen ja kolmosen väliin. Se sujui hikottelematta, joten kokeiltiin seuraavaksi niin, että heitän Pätkän melkein heti kakkosen jälkeen kolmoselle ja valssi vasta nelosen jälkeen. Ekalla yrityksellä Pätkis ei ihan irronnut, mutta kun otin seuraavalla yritykselle muutaman askeleen lisää, tämäkin toimi. Viimeiseksi otettiin vielä takaaleikkauksella (jota ei siis olla otettu sitten kesän, kun epätoivoisesti yritin saada Pätkän irtoamaan riittävästi...) kakkoselta kolmoselle ja siitä neloselle Ja se meni hieeeeenosti! Pätkis sai taas kovasti kehuja (etenkin irtoamisen/estehakuisuuden osalta) Juhalta. Ollaan (ainakin Pätkis ;D) kuulemma kehitytty hurjasti ja *rumpujen pärinää* oltaisiin ihan kisavalmiita! Hyvä mieli!