Pätkis
Virallinen nimi: Tosselin Ou-nou Haisuli
Syntymäaika: 29.6.2009
Mitat: Säkä 65 cm, paino n. 34-35 kg
Käyttö: JK3, FH1, TK2, RTK1, BH, Agi3
TestitMH -kuvaus (video, blogissa), LT 189p+++ (video, blogissa)
Muuta: tokossa Sbry RM1 2010 (Alo1),
Sbry RM2 2013 (Avo1),
IPO yritys
Sbry vuoden briard kilpailut:
agilitytulokas 2013,
agilitybriardi 2014,
berger de brie 2013-2015,
aktiivibriardi 2013
Näyttö: FI MVA, SE MVA, cacib, SE Sel
Terveys: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK
Selkä (ja niska) OK 10/2010 (epävirallinen) 
Selkä SP1 (aste 1, lievä), LTV0 (normaali) 03/2015
(valmiit spondyloosisillat L6-7 ja L7, oikealla lateraalista piikkiä samoissa väleissä)
Välilevytyrä L7-S1 05/2015
-----------------------------------

Pätkiksen ollessa muutaman kuukauden ikäinen kuvailin sitä reippaaksi, kontaktihakuisaksi ja leikkisäksi pojanviikariksi ja jäin odottamaan millaiseksi ketunpoikaseni kasvaa isona. Sitä sanotaan, että sitä saa mitä tilaa ja näin muutamia vuosia myöhemmin pitää todeta, että niin taisi päästä käymään tässäkin tapauksessa.

Jo ihan harrastuskaverina Pätkis on niin paljon enemmän kuin osasin toivoa edes villeimmissä kuvitelmissani - kaikki vain tuntuu niin vaivattomalta eikä mikään tunnu mahdottomalta. Mamman pieni mies yksinkertaisesti tykkää tehdä nimenomaan yhdessä, se on sähäkkä&sinnikäs, kiihkeä&ketterä, tykkää saalistaa, taistella ja syödä, oppii asioita välillä uskomattoman nopeasti ja vilkkaudestaan huolimatta keskittyy hommiin hienosti. Toki nälkä kasvaa syödessä ja välillä tuleekin toivottua aina vain lisää sitä tai tätä. Äitiinsä verrattuna siinä on himppusen enemmän epävarmuutta ja pehmeyttä (tässä kohtaa on hyvä muistaa, ettei Momo taida ihan vastata sitä yleistä tasoa) ja roppakaupalla enemmän kuuliaisuutta, josta johtuen pikkumiestä tulee kutsuttua usein herkkikseksi ja nynneröksi. Mitä se ei kuitenkaan useimmiten taida olla kuin perheen naisten silmissä...

Avoin, iloinen tempperamenttinen pojanviikari, joka rrrrakastaa pallojaan, huomion keskipisteenä olemista ja juoksemista, jonka puhtaanapidosta huolehtii edelleen äippä ja joka haluaa nukahtaa kainaloon niin  liki kuin mahdollista. Voipi olla pikkaisen dominanssia tai sitten sitä on vain hemmoteltu vähän liikaa. Yhtä kaikki tuo pieni mies on niin kovin rakas niin monella tapaa, että kaikki yritykset kuvailla Pätkistä tuntuvat aivan liian laimeilta.

Pätkiksestä tuli isä lokakuussa 2012, kun Tosseliin syntyi kolme urosta ja kolme narttua Pätkisen ja Cessien pikaisen romanssin tuloksena.